Előfizetői tartalom

Sufni, vagy rendes szerviz?

MTI
|
Portfolio
A mechanikailag és elektronikailag is napról napra bonyolultabbá váló autók megfelelő karbantartását és szervizelését egyre kevésbé lehet a hagyományos módszerekkel - egy csavarhúzóval és villáskulccsal - végezni, hanem csak a megfelelő technikai felkészültség és képzettség nyújthat kellő biztonságot. Annak eldöntése, hogy egy szerviznek tűnő hely valóban autószerviz-e, egy kívülálló számára nem mindig könnyű feladat.

Ezt könnyíti meg a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) térképes járműfenntartó-lekérdező alkalmazása, amellyel a hivatalos engedéllyel rendelkező járműjavítók elérhetőségeit lehet keresni egy csaknem 13 ezer adattal rendelkező adatbázisban. Mint azt az NKH is kiemeli a közleményében, egy hiányos szerviztevékenységen, hamis alkatrész-beszerelésen akár életek is múlhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés