Előfizetői tartalom

Számmisztika - BMW 420d és 428i Cabrio

Hámor Iván
A BMW sokáig teljesen egyértelmű jelzésrendszert alkalmazott autói elnevezésére, mégpedig háromjegyű számok, és egy, esetleg kettő, majd három betű hozzátoldásával. Az 1990-es évek második felében kicsit felborult a rend, az első számjegy továbbra is a sorozatot - nagyságot - jelölte, de a motorméretre utaló második két számjegy kezdett elválni a valóságostól. Most, a XXI. század második évtizedében pedig teljesen felborítottak mindent, új számok jelentek meg olyan helyiértékeken, ahol korábban soha.

A BMW modellpalettájának eddigi és jövőbeni bővítése indokolja a jelzésrendszer megváltoztatását, ugyanis a sok 1-es, 3-as és 5-ös kivitel megzavarná vásárlókat, illetve nem tudnák, miért is kell több pénzt fizetniük - átutalniuk - mint a szomszédjuknak, amikor neki is 3-asa, 5-öse van. Így tehát bevezetésre kerültek a páros számmal jelölt sorozatok, mint a 6-os - 8-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés