Előfizetői tartalom

Továbbra is slágertermék az autó

Portfolio
Összesen közel 32 ezer jármű kelt el az év első négy hónapjában, ami 16%-os bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Lízingszövetség. A személyautókból 23,8 ezer talált gazdára, ez 13%-os növekedésnek felel meg. A piaci növekedésben a vállalkozások és a lízingcégek főszerepet játszanak, utóbbiak azért, mert az új járművek fele valamilyen lízingkonstrukció keretében talál gazdára, a vállalati újautó-beszerzéseknél pedig 70%-os a lízingfinanszírozás aránya.

Folytatódik a növekedés a járműpiacon. A legfontosabb járműkategóriák többségében nőttek az eladások az idei év első négy hónapjában. A szóban forgó időszakban összesen 31,98 ezer jármű talált gazdára, ez pedig az előző év azonos időszakéhoz képest 16,3%-os növekedésnek felel meg - közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés