Ugrottak a topmenedzserek bónuszai a Volkswagennél, de nem akárhogy

2017. március 10. 17:30    
nyomtatás
 

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Volkswagent sok támadás érte az utóbbi időben a cégcsoport felső-vezetőinek magas fizetései és bónuszai miatt. A média és a közvélemény igazán azt követően kezdett foglalkozni a témával, miután kiderült, hogy Martin Winterkorn, a Volkswagen-csoport korábbi vezetője a dízel-botrány ellenére is 7,3 millió eurós összeget kapott a munkájáért 2015-ben. Winterkorn korábban sem panaszkodhatott, 2014-ben a fix fizetését és az egyéb kompenzációkat figyelembe véve 16,6 millió eurót keresett, 2013-ban pedig 15 millió eurót vihetett haza, amellyel a legjobban fizetett vezérigazgató volt Németországban.

A közvélemény megnyugtatása érdekében, valamint a Volkswagennél zajló erős költségkontroll jegyében a cégcsoport 20 fős felügyelőbizottsága most úgy döntött, hogy lemondanak bónuszaikról és a jövőben munkájukért cserébe csak fix fizetés fog járni. A menedzsment kezdeményezését ugyanakkor még jóvá kell hagyatni az éves rendes közgyűlésen, de a részvényeseknek aligha lesz kifogásuk az ellen, hogy a Volkswagen a felső-vezetőinek fizetésén is spóroljon.

A tervek szerint egyébként a felügyelőbizottság elnöke 300 ezer eurót, helyettese 200 ezer eurót, míg a többi tag 100 ezer eurót kapna munkájáért.

(Automotive News Europe)

Címlapkép Forrása: Philipp von Ditfurth

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium