Előfizetői tartalom

Úgy vesszük az autókat, mintha nem lenne holnap

Portfolio
Augusztusban tovább nőttek az új autó értékesítések az EU-ban, az erősödést a meghatározó autópiacok közül egyedül Nagy-Britannia nem támogatta, a vásárlók elmaradásának fő oka még mindig a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság. Az értékesítések Litvániában nőttek a legnagyobb ütemben, de Magyarország is jól teljesített, közel negyedével több autó talált gazdára idehaza, mint egy évvel korábban.

Az európai új autó értékesítések (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) száma közel 865 ezer darab volt augusztusban, amely 5,6 százalékos bővülést jelentett 2016 azonos időszakához képest az ACEA legfrissebb statisztikái szerint. Az év első nyolc hónapjában több mint 10,2 millió járművet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés