Előfizetői tartalom

Újra lehet külföldi rendszámot használni

Portfolio
Az Európai Bizottság csökkenti kívánja a gépjárművek másik tagállamban történő nyilvántartásba vételéhez kapcsolódó szükségtelen terheket. A javaslat lényegre törő, és igen konkrét kérdésekkel foglalkozik. Például azok a polgárok, akik egy másik tagállamban dolgoznak és munkaadójuk által regisztráltatott autót használnak, nem lesznek kénytelenek azt ismételten nyilvántartásba vetetni.

Az uniós polgároknak és vállalkozásoknak minden évben mintegy 3,5 millió gépjárművet kell másik tagállamba költöztetniük és nyilvántartásba vetetniük a vonatkozó nemzeti jogszabályok szerint. Ami azonban a huszonegyedik századi belső piacon egyszerű regisztrációs eljárás lehetne, az - a szabályok sokfélesége és a számtalan egymásnak ellentmondó követelmény miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés