Előfizetői tartalom

Változhat a cégautóadó is

Portfolio
A cégautóadó bevezetése óta egyszer esett át jelentős módosításon, amikor az addigi kettő helyett többkulcsossá vált és azóta nem csak a személyautó lökettérfogata határozta meg a mértékét. Két év "szünet" után úgy gondolja a kormányzat, hogy további pontosításokra van szükség ezzel az adónemmel kapcsolatban, és ezért a 2015-ös adóváltoztatási javaslatok között módosítja a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény egyes bekezdéseit is.

A Javaslat - az egyértelmű jogalkalmazást segítve - újrakodifikálja a cégautóadó alanyra vonatkozó rendelkezést és önálló bekezdésekben szabályozza az egyes adóalanyi tényállásokat. Mindemellett a Javaslat új tényállásként rögzíti, hogy a magyar állam tulajdonában álló (általa vásárolt, örököl t vagy más módon szerzett) személygépkocsi után a cégautóadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés