Előfizetői tartalom

Betegre keresnéd magad, ha megteheted?

Portfolio
A befektetések esetében az egyik legfontosabb feltétel, hogy tudjuk mibe fektetünk, sajnos sok nyugdíjalap ezt csak a maga kárán tanulja meg. Az anglikán egyház nyugdíjalapja a Wonga startup céggel járt pórul, az egyik kockázatitőke-befektetésüket idő előtt nagyobb veszteséggel kellett eladniuk, mert az megsértette a befektetési politikájukat. Az eset miatt újra fellángolt a vita az etikus befektetések körül, az egyik oldal szerint túl nagy hozamáldozata van a váltásnak, míg a másik oldal szerint, ha csak a hozamokat kellene hajszolni, akkor bőven elég lenne drogot vásárolni vagy profi pókereseket foglalkoztatni- írja a Financial Times.

Beütött a krach, pedig minden jól indult Globálisan az intézményi és lakossági befektetők is hasonló kihívásokkal néznek szembe, a historikus mélységben lévő kamatlábak miatt elhagyják védelmi állásaikat és kockázatosabb eszközök irányába mozdulnak el. A hozamvadászat nem ördögtől való, azonban az utóbbi években látott folyamat rávilágított az alternatív eszközosztály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés