Előfizetői tartalom

Budapest akár régiós startup központ is lehetne

Portfolio
A DBH Csoport számára nem volt kérdéses, hogy érdemes részt venni a Jeremie-pályázaton, a szereplők helyzete azért is volt könnyebb, mert az EU társfinanszírozás miatt tőkeáttétellel lehetett az alapokat felállítani. A DBH viszonylag hamar megkezdte a befektetések kihelyezését, jelenleg már befektetési döntéssel az alap forrásainak több mint 60%-át lekötötték. Magas növekedési potenciált az egészségiparban és az ICT iparágban látnak, a befektetésiek is ezekből a szektorból kerülnek ki. Vannak olyan cégeik, amelyektől akár 1-3 éves időtávon is ki lehet szállni, azonban lesznek olyanok is, amelyekbe tovább maradnak. A DBH szerint most az lenne a legfontosabb, hogy Budapestet régiós startup központként pozicionáljuk, hiszen ezzel alapozhatjuk meg a tartós tőkebeáramlást - mondta el Dr. Erdei Sándor, a DBH Investment elnök-vezérigazgatója, aki a Portfolio.hu-HVCA iparági konferenciáján is ott volt.

Portfolio.hu: A DBH Group annak idején miért döntött úgy, hogy indulnak a Jeremie-pályázaton? Erdei Sándor: A DBH már régóta aktív befektetőnek számít a magyar piacon, Hollandián keresztül 1999-2007 között összesen 11 startup befektetést hajtottunk végre, ezekből 9-ből sikeresen ki is szálltunk. Hollandiából 2006-ban tértem vissza Magyarországra és akkor már köztudott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés