Előfizetői tartalom

Nem kellett a vételárat egyben letenni a TV2-ért

Portfolio
Karácsony előtt jelentették be, hogy tulajdonosváltás történt a TV2-nél, a ProSiebenSat.1 a jelenlegi vezérigazgatónak és a gazdasági igazgatónak értékesítette a második számú kereskedelmi csatornát. A mai napon kiadott közleményben tisztázták a tranzakció finanszírozási oldalát, mint írták, harmadik fél nem vett részt az adásvételben, a TV2-t is birtokló céget eladói hitel konstrukcióban vásárolták meg. Ez azt jelenti, hogy csak bizonyos, szerződésben meghatározott feltételek esetén kell a vevőnek fizetnie - írja a hvg.hu.

Az utóbbi időben több találgatás jelent meg a piacon arról, hogy miként is vásárolhatta meg a TV2-t a társaság vezérigazgatója és gazdasági igazgatója, ha a feltételezett több tízmilliárdos (akár 25 milliárd forintot is elérő) vételárat saját erőből nem tudták kigazdálkodni. Karácsony előtt Simon Zsolt vezérigazgató arról beszélt, hogy az MBO mögött finanszírozói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés