Előfizetői tartalom

Családi házhoz hasonlítja az atomerőművet a kormánybiztos

Portfolio
Az orosz hitelkeret lehívásának megkezdésére csak az állami támogatás ügyében zajló mélyreható brüsszeli vizsgálat megszűnését követően kerülhet majd sor, ami alapvetően befolyásolja a projekt előkészítésének ütemezését - mondta a Világgazdaságnak a beruházásért felelős kormánybiztos. Aszódi Attila szerint az atomerőmű olyan, mint jól szigetelt családi házat vásárolni. Megvenni, megépíteni többe kerül, de utána az üzemeltetése olcsóbb, a teljes költség így kedvezőbb.

A Paks II. megtérülésével kapcsolatos számítások az elvárható konzervativizmussal készültek, alapul véve nemzetközileg jegyzett elemző cégek, vagy például a német gazdasági minisztérium hosszú távú áramár-előrejelzéseit is - fogalmazott a szakember. Az új paksi blokkok megtérüléséhez mintegy 55 euró/MWh árakra van szükség, 2017 eddigi részében a hazai tőzsdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés