Csúszhat a gigászi tőzsdei kibocsátás

2017. szeptember 14. 08:59    
nyomtatás
 
Szaúd-Arábia állítólag alternatív forgatókönyvön dolgozik arra az esetre, ha az állami olajóriás Saudi Aramco tervezett nyilvános részvénykibocsátása késne az eredeti tervekhez képest. Mindez pár hónapos csúszást jelenthet, így 2019-ben kerülhetne sor a tőzsdére vitelre.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Noha a szaúdi kormányzati cél továbbra is az, hogy 2018 második fél évében kerüljön sor a részvénykibocsátásra, azonban a menetrend egyre szorosabbnak tűnik a várhatóan minden idők legnagyobb részvénykibocsátása számára, legalábbis a Bloomberg értesülései szerint.

A Saudi Aramco egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A szaúdi kormányzat a világ legnagyobb olajtermelő vállalatának legfeljebb 5 százalékos részét kívánja privatizálni az IPO révén, a szaúdi értéktőzsdén Rijádban, valamint további egy vagy két nemzetközi piacon, amelyből összességében 100 milliárd dollár bevételt remél.

Az IPO a szaúdi kormányzati várakozások szerint legalább 2000 milliárd dollárra fogja értékelni a társaságot, de elemzők szerint ez az érték inkább 1000 és 1500 milliárd dollár közé várható. A korábbi hírek szerint a szaúdi koronaherceg a New York-i helyszínt preferálja, azonban egyelőre a hírek szerint ebben a kérdésben sem született döntés, ahogyan egyelőre a privatizálandó eszközök körét sem határozták meg.

Címlapkép: MTI/EPA/Andrew Gombert

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium