Devizaválság? A török tőzsde meg se rezzen

2017. január 11. 15:10    
nyomtatás
 
  • Nagyot gyengült a török líra az elmúlt napokban
  • A török részvénypiac gyakorlatilag meg se rezzent a devizaválságra


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Szabadesésben zuhan a török líra árfolyama, újabb és újabb mélypontokra esik a török deviza, csak az idén már közel 9 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Ennek ellenére a részvénypiacon nyomát sem látni a pániknak, a Törökország 100 legnagyobb vállalatát tömörítő BIST 100 részvényindex gyakorlatilag ott áll ahol tavaly év végén.

A török líra kivégzése mögött egyébként több dolog is állhat, alapvetően a tavaly nyári puccskísérlet tekinthető a folyamat elindítójának, míg most az utóbbi napokban ismét felerősödő zuhanás annak tudható be, hogy közeledik az áprilisi népszavazás, melyen a török választópolgárok még nagyobb hatalmat adhatnak Erdogan elnök kezébe.

Devizaválság? A török tőzsde meg se rezzen

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium