Előfizetői tartalom

Dízelbotrány: épp ma rohanták le a rendőrök az Audi bázisait

Portfolio
Órákkal azelőtt, hogy Ingolstadtban ma megkezdődött volna az Audi 2016-os éves eredményeinek sajtótájékoztatója, nagyszabású házkutatások indultak Ingolstadtban, illetve egyéb fontos Audi-egységekben, valamint az anyacég wolfsburgi Volkswagen központjában is. A dízelbotrány 2015 végi kirobbanása óta ezek voltak az első házkutatások, azaz meglehetősen érdekes időpontra időzítették azokat. Az éppen zajló cselekményekről már a délelőtti sajtótájékoztatón is szót ejtett Rupert Stadler, a konszern igazgatótanácsának elnöke is. Az ő házában egyébként nem volt ma házkutatás. A mai rendőri akciók annak kiderítését szolgálták, hogy kik tudtak a dízelbotrányról a cég felsővezetésében.

Különösen érdekesre sikeredett az Audi AG mai sajtótájékoztatója a 2016-os üzleti eredményekről, mert azok ismertetése előtt alig 1-2 órával kezdődtek szerda reggel a müncheni ügyészség engedélye alapján az akciók, amelyben közel 100 rendőr és ügyész vett részt egyszerre több helyszínen az országban. Vizsgálódtak a többi között az Audi neckarsulmi üzemében,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés