Döntöttek a befektetők: csalódottak Trump nagy dobása miatt Percről-percre

2017. december 6. 22:00    
nyomtatás
 
Donald Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, a hírre átmenetileg jó hangulat lett úrrá az amerikai tőkepiacokon. majd beszakadtak az indexek, amint sorra jelentek meg befolyásos, nemzetközi vezetők elítélő döntései.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Vége a nagy boldogságnak 2017.12.06 22:00

Rövidesen zárás előtt beszakadtak az amerikai részvényindexek, mellyel leradírozták a napközbeni fölpattanásban elért hozamokat.

Úgy tűnik, az amerikai befektetőket is elérte a negatív hangulat, amit az eredményezett, hogy a Közel-Kelet vezetői sorra ítélték el Donald Trump döntését, melyben elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Európai országok, mint például Nagy-Britannia és Lengyelország is kifejezték egyet nem értésüket az amerikai elnökkel, sőt az EU-s vezetés is aggodalommal tekint a helyzetre.

Mindennek eredményeképpen

 • a Dow Jones -0,16%-os,
 • az S&P 500 -0,01%-os,
 • A Nasdaq pedig +0,21%-os árfolyamváltozással tért ma nyugovóra.

Örülnek a befektetők: Jeruzsálem Izrael fővárosa 2017.12.06 19:34

Donald Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, a kezdeti semleges reakció után emelkedésnek indultak az amerikai részvényindexek, főleg a Nasdaq lőtt ki.

A többségében pozitív reakció már csak azért is meglepő, mert a lépés sok elemző szerint fokozza majd a geopolitikai feszültségeket, hiszen Trump döntését az Egyesült Államok összes fontosabb közel-keleti szövetségese (Izrael kivételével) - köztük Törökország és Szaúd-Arábia - is elítélte.

Úgy tűnik, a befektetők Izrael lojalitásának megerősítését erősebb tényezőnek értékelik, mint a potenciális kockázatokat, amit az amerikai elnök döntése okozhat a régió stabilitására nézve.

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 0,06%-ot,
 • az S&P 500 0,08%-ot,
 • a Nasdaq pedig 0,16%-ot emelkedett.

Kormányleállással fenyegetőzik Trump 2017.12.06 18:21

Trump elnök bejelentette, hogy vasárnap kormányleállás jöhet egy kabinetülésen, ami negatív territóriumba mozdította el az amerikai tőzsdéket.

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones -0,12%-os,
 • az S&P 500 -0,1%-os,
 • a Nasdaq pedig 0%-os változást mutat.

Parkolópályán várnak a befektetők 2017.12.06 17:16

Alig látni eddig a mai kereskedésben érdemi elmozdulást az amerikai részvényindexeken, a befektetők úgy tűnik, nem mernek nagyot lépni Donald Trump amerikai elnök bejelentése előtt.

Eddig a mai nap

 • a Dow Jones 0,06%-ot,
 • az S&P 0,05%-ot,
 • a Nasdaq pedig 0,15%-ot emelkedett.

Mérsékelt plusszok 2017.12.06 15:43

Szinte pontra pontosan ott nyitottak az amerikai tőzsdék, ahol kedden bezártak, a Dow, az S&P és a Nasdaq is mérsékelt elmozdulást mutat. A befektetők egyelőre emésztik az amerikai kormány legutóbbi bejelentésének (Jeruzsálem elismerése Izrael fővárosaként) várható hatásait.

A magyar tőzsde már megint kilóg a sorból 2017.12.06 10:58

Miközben az európai részvényindexek többsége 0,5-1,2 százalék mínuszban áll, a BUX 0,7 százalékot emelkedett, ami mögött elsősorban a Mol (+1,7%) és a Richter (+0,9%) jó teljesítménye áll. A két hazai nagypapír emelkedése elsősorban technikai okokkal magyarázható, hiszen mindkét papír árfolyama nagyot emelkedett az elmúlt napokban, a Richter esése hétfőn gyorsult be, amikor kiderült, aggályok merültek fel a gyógyszergyártó egyik legfontosabb készítményével kapcsolatban, a Mol árfolyama pedig gyakorlatilag november közepe óta esik, abból jött ma egy nagyobb felpattanás.

Nagy eséssel nyitottak a tőzsdék 2017.12.06 09:05

Közel 160 pontos, 1,2 százalékos mínuszban nyitott a német tőzsde, a francia CAC közel 1 százalékos eséssel nyitott. A DAX mind a 30 komponensének esik az árfolyama, de a legnagyobb mértékben a technológiai cégek és az autógyártók árfolyama esik.

A magyar tőzsde eddig jól tartja magát, a BUX nagyjából a tegnapi záróértéke körül ingadozik, az OTP 0,8, a Telekom 0,2 százalékot esett, a Mol 0,7, a Richter 1 százalékos pluszban áll.

Elromlott a hangulat a tőzsdéken 2017.12.06 08:24

Mi történik a tőzsdéken?

 • Tegnap mérsékelten estek az európai és az amerikai tőzsdék, a befektetők részben a Brexit-tárgyalások elakadása matt aggódnak, de a geopolitikai feszültségek is nyomás alatt tartják a tőzsdéket, miután az Egyesült Államok elnöke Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosaként.

 • A határidős részvényindexek állása alapján mérséklet eséssel nyithatnak ma az európai és az amerikai tőzsdék.

 • A forint a nemzetközi hangulatromlással párhuzamosan gyengült a vezető devizákkal szemben, jelenleg 314,20 forintot kell adni egy euróért, a dollárral szemben 265,50 körül állnak a jegyzések.

Mire figyeljünk?

Ma a magyar ipari termelés októberi adata jelenik meg, ami mellett a német gyáripari megrendelések állománya is érdekes lehet a magyar gazdaság szempontjából is, mint a legnagyobb exportpiacunk. A tengerentúlon pedig a magánszektor foglalkoztatásának változását jelző ADP-index érkezik, mely elsősorban a dollár árfolyamára lehet hatással.

Elromlott a hangulat a tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium