Előfizetői tartalom

Drágulhatnak a napelemek az Európai Bizottság terve miatt

Portfolio
Jelentős áremelkedést idézhetnek elő az európai piacon a kínai napelemekre az Európai Bizottság által bevezetni tervezett minimum importárak - vélik az európai napenergia iparág képviselői. A lépés szerintük 30 százalék körüli drágulást okozhat az árakban, hatalmas negatív hatást gyakorolva az iparágra és a napenergia felhasználásának terjedésére.

Az Európai Bizottság javaslata egy új, úgynevezett minimum importárat (MIP) vezetne be a fotovoltaikus napelem-cellákra és panelekre, a tervet azonban a tagállamok kereskedelmi szakértőinek többsége szintén ellenzi - ahogyan az egy múlt heti bizottsági ülésen kiderült. A SolarPower Europe iparági szervezet szerint a javaslatnak nincs támogatottsága az ágazatban. A MIP becsléseik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés