Előfizetői tartalom

150 m euró EIB hitel a Richternek (2.)

Portfolio
A Richter és az Európai Beruházási Bank (EIB) a mai napon hitelkeret-szerződést írtak alá. A megállapodás célja, hogy a Richter központi idegrendszerre ható vegyületeinek kutatását és bioszimiláris termékeinek fejlesztését a 2011 és 2014 közötti időszakban részben finanszírozza. A hitelkeret összege 150 M€, amelyet a szerződés aláírását követő 18 hónapon belül lehet több részletben igénybe venni. A hitel futamideje a hitelrészletek lehívását követően 9 év, a következő megoszlás szerint: 3 éves türelmi időszak és 6 éves törlesztési periódus.

Anton Rop, az EIB közép-európai (köztük magyarországi) hitelpolitikáért felelős alelnöke az aláírás kapcsán elmondta: "Nagyon örülök, hogy az EIB hozzájárulhat az innovációs kapacitások bővítéséhez Magyarországon egy olyan területen, mint a gyógyászati kutatások, amely nemcsak az emberi életminőség javításában, de az európai gyógyszeripar versenyképességének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés