Előfizetői tartalom

Nélkülözhetetlen a kutatók itthon tartása (Interjú)

Portfolio
Rendkívül drága egy gyógyszer kifejlesztése, és így a válságnak közvetett módon van hatása a kutatás-fejlesztésre - fejtette ki a Portfolio.hu-nak adott interjújában Dr. Szombathelyi Zsolt. A Richter Gedeon kutatási igazgatója a tevékenység bonyolultságát kifejezendő elmondta: az Egyesült Államokban jelenleg törzskönyvezés alatt álló cariprazine kifejlesztése 14 év után jutott el az utolsó szakaszba. Megítélése szerint Magyarországon a kutatóhelyek fennmaradása és a kutatók megtartása nélkülözhetetlen, ebből táplálkozik a Richter is. Beszélt arról is, hogy a gyógyszergyártónál 1000 ember dolgozik a K+F területén, és ennek túlnyomó többsége Budapesten tevékenykedik.

Portfolio.hu: Melyek főbb kutatási területek a Richter Gedeonnál? Szombathelyi Zsolt: A Richter tradicionális kutatási iránya a központi idegrendszeri betegségek. Ezen belül négy területre összpontosítunk: kognitív zavarok, ilyen betegségelem például az Alzheimer-kór, az elhízás, az autizmus és a krónikus migrén. Ezen kívül a társaságnak van egy nagyon fontos nőgyógyászati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés