Előfizetői tartalom

Pozitív meglepetés a Richtertől: mire lesz elég?

Üzemi szinten a várakozások feletti, nettó szinten azonban a konszenzust alulmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma hajnalban a Richter. A negyedév alapvetően jól alakult, a devizás tételek azonban a vártnál nagyobb veszteséget mutattak. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - további növekedés a hazai piacon, emelkedő piaci részesedéssel; - zuhanó USA, az alacsony bázis miatt kiugró növekedést mutató orosz bevételek; - emelkedő fedezeti szint; - a tavalyi akvizícióknak és a hálózat bővítésnek köszönhetően emelkedő költségek; - a devizás tételek átértékelésének köszönhetően 3,5 mrd Ft-os pénzügyi veszteség; - tovább csökkenő nettó készpénz állomány. Véleményünk szerint a gyorsjelentés következtében a mai kereskedésben pozitív elmozdulás várható, hiszen üzemi szinten a meglepetés jelentős, 15%-os volt, a negatív globális tőkepiaci hangulat azonban ezt a pozitív hatást akár teljes egészében is eliminálhatja. A részvények ugyan nem drágák, a gyógyszerkassza tervezett jelentős megszorítása azonban továbbra is óriási szabályozó kockázatot jelent a Richter számára.

Profit. A Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus és a tény számok összevetése alapján látható, hogy nettó szinten ugyan kismértékű negatív eltérés mutatkozik, üzemi szinten jelentősebb, 15%-os a felülteljesítés, ami a bevételek várt feletti emelkedésének és a fedezeti szint növekedésének volt köszönhető.Bruttó fedezet Az anyavállalati fedezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés