Előfizetői tartalom

Ukrajna hosszú távon is gondot okozhat

Gayer Attila, CFA
Oroszországban nincs különösebb kockázat, Ukrajna azonban hosszú távon is problémákat okozhat - jelezte Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A Richter a rubel jelentős leértékelődése ellenére nem használ fedezeti ügyleteket, a cégvezető elmondta, semmiképpen nem kívánnak spekulálni a devizaárfolyamokkal. A fő irányok a Richter számára Nyugat-Európa, Latin-Amerika és Kína, az utóbbi Ukrajnánál is jelentősebb piac lehet a Richternél. Az interjú főbb pontjai: Oroszországban normál üzletmenet, a hangsúly a helyi gyártáson; Ukrajna hosszú távon is problémát jelenthet; A Richter nem fedez, bíznak abban, hogy a helyzet javul a rubelnél Jelentős forgalomnövekedést nem várnak Magyarországon, de csökkenést sem; Kína Ukrajnánál is nagyobb piac lehet a Richternél; Latin-Amerika kedvező lehetőségeket nyújt a nőgyógyászat területén; Legkorábban a jövő év közepén jöhet újabb mérföldkő az amerikai partnertől; Jelenleg is vizsgálják, hol lehet költséget csökkenteni; A Richter továbbra is termékvásárlásban gondolkodik, a régión kívül látnak jó lehetőségeket.

Portfolio.hu: A Richter kapcsán a befektetők elsősorban Oroszország és Ukrajna miatt aggódnak. Milyen kockázatokat lát az említett piacokon? Milyen eszközökkel igyekeznek ezt kezelni? Bogsch Erik: Úgy gondolom, Oroszországban különösebb kockázat nincs, az üzletmenet normálisnak mondható. A gazdaság növekedése megállt, ami a gyógyszerpiacra is hatással lesz, az a rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés