Egy ábra arról, hogy uralja a Földet a Toyota

2017. július 17. 17:17    
nyomtatás
 
  • Annak ellenére, hogy a Volkswagen lett tavaly a világ legnagyobb autógyártója, a Toyota továbbra is 49 országban vezeti az eladási listákat
  • Türkmenisztán az egyetlen ország a Földön, ahol egy luxus-autógyártó értékesítette a legtöbb járművet


Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Néhány hónapja már megírtuk, hogy valamit nagyon jól csinálnak a Volkswagennél, ugyanis a német autógyártó a dízelbotrány ellenére tavaly tovább növelte eladásait, és a 2016-ban négy év után átvette a trónt a Toyotától, és a világ legnagyobb autógyártója lett.

Annak ellenére, hogy a német vállalat értékesítette a legtöbb autót tavaly, az alábbi infografikából kiderül, hogy a Toyota továbbra is az első számú autógyártó maradt a Föld 49 országában, míg a Volkswagen "mindössze" 14 országban van az élen.

Az ábrából több érdekesség is kiderül:

  • Észak-Amerikában, Kanadában és Új-Zélandon a Ford értékesítette a legtöbb járművet.
  • Közép-és Dél-Amerikában a Toyota dominál, míg Chilében, Ecuevadorban, és Brazíliában Chevroletből adnak el a legtöbbet.
  • Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában a Toyota a legnépszerűbb autómárka.
  • Európában Volkswagenből, míg Indiában Suzukiból, Oroszországban Hyundaiból, Kínában pedig Wulingból adnak el a legtöbbet.
  • Ami pedig talán a legmeglepőbb, hogy egyetlen olyan ország van, ahol egy prémium autómárkából értékesítettek a legtöbbet: Türkmenisztában a Mercedes vezette az eladási listákat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Garázscégből épített autókereskedést az egykori válogatott autóversenyző (x)

A családi vállalkozás veterán autók építésével is foglalkozik. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium