Előfizetői tartalom

Egyelőre nem látszik, hogyan törne ki Magyarország az EU toxikus blokkjából

MTI
|
Portfolio
Ahogyan a tél megérkezik február végén Magyarországon, úgy futnak fel a fűtési igények is. Ez egyben azt is jelenti, hogy várhatóan érdemben romlik majd a levegő minősége azokon a területeken, ahol a lakosság leginkább szilárd tüzelőanyagokkal fűt. Az Európai Környezetvédelmi Iroda szerint az EU-országok egy csoportja mérgező, toxikus blokkot alkot, és ebbe Magyarország is beletartozik. Az Európai Bíróság a héten Lengyelországot már elmarasztalta hasonló ügyben, és nem lenne meglepő, ha hamarosan más kormányokat is bíróság elé idéznének.

A légszennyezettség problémája olyan mértékű, hogy az Európai Bizottság figyelmét is felkeltette, és amint korábban beszámoltunk róla, Magyarországot is beidézték január végén Brüsszelbe nyolc másik tagország társaságában (Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Csehország, Szlovákia és Románia). A találkozón a környezetvédelemért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés