Előfizetői tartalom

Együtt sírtak, most együtt örülhetnek a Volkswagennel a befektetők

A harmadik negyedéves beszámolója alapján elmondható, hogy kezdi kiheverni a dízelbotrány okozta sokkot a Volkswagen. A cégcsoport eladásai a nyugat- és közép-európai, valamint az ázsiai piacok jó teljesítményének köszönhetően nőttek, így ellensúlyozni tudták a dél-amerikai és kelet-európai visszaesést. Az üzemi- és nettó eredménysoron pozitív meglepetés született, amely az értékesítések drágább modellek irányéba történő eltolódásának, illetve a pénzügyi divízió jó szereplésének volt köszönhető. A befektetőket az is megnyugtathatja, hogy a Volkswagen valósággal fürdik a likvid eszközökben és a menedzsment hosszú idő után először kezd kicsit optimistábbá válni a jövőt illetően.

Várt feletti számok a VolkswagentőlA Volkswagen 2,49 millió járművet értékesített a harmadik negyedévben, amely 4,2 százalékos növekedést jelentett év/év alapon. Ez döntően a nyugat- és közép-európai, valamint az ázsiai piacok növekedésének volt köszönhető, amelyek ellensúlyozni tudták a dél-amerikai és a kelet-európai piacok gyenge teljesítményét. A cégcsoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés