Elborzadsz, ha meglátod, hogy milyen drága a tojás!

2017. december 7. 15:20  english version   
nyomtatás
 
Elszálltak a tojásárak Európában, miután egy szennyeződéssel kapcsolatos aggodalmak söpörtek végig a kontinensen nem olyan rég.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Rovarirtóval fertőzött tojások miatt Európa számos országában a szupermarketek kartonszámra vették le az üzletek polcairól a tojásokat. Bár végül nem lett készlethiány, a szűkös kínálat miatti félelmek hatalmas áremelkedést eredményeztek - derül ki az amerikai földművelési minisztérium friss jelentéséből.

Elborzadsz, ha meglátod, hogy milyen drága a tojás!

Forrás: Európai Bizottság

A rovarirtó-fertőzés miatt Belgiumban és Hollandiában csökkent a tojástermelés, de ezzel együtt is az Európai Unióban nem csökkent a termelés 2016-hoz képest. Az európai élelmiszerfeldolgozó cégek panaszkodnak a tojásdrágulásra és az ünnepi szezon előtt a kereslet még inkább felpörög.

(Bloomberg)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 

A munkaerő megtartása az új toborzás (x)

Interjú Mészáros Anitával, az Intrum Justitia HR vezetőjével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium