Előfizetői tartalom

Elképesztő ábra: még mindig hitelből veszik a részvényeket

Portfolio
A New York-i tőzsde legfrissebb adatközlése alapján tovább nőtt a kereskedési számlákhoz tartozó adósság az Egyesült Államokban november hónapban, ami így már igen közel van az idén beállított mindenkori csúcshoz. Mindez komoly veszélyeket hordozhat a befektetőknek egy olyan környezetben, mint a mostani, melyet megnövekedett piaci volatilitás jellemez. A hitelből finanszírozott részvényvásárlások egyébként a tőzsdei ralit is kockázatosabbá teszik, hiszen ilyenkor a korrekciók erőteljesebbek.

A kereskedési számlákhoz tartozó margin-adósság tovább emelkedett az Egyesült Államokban, a New York-i Értéktőzsde által közzétett legfrissebb adatok alapján a hitelek állománya 457 milliárd dollárra nőtt novemberben. Ennél magasabb értéket eddig kevés alkalommal figyelhettünk csak meg.A fenti ábrákon jól látszik, hogy a múltban a nagy részvénypiaci emelkedéseknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés