Elképesztő bónuszok röpködnek a Wall Streeten

2017. március 19. 10:34    
nyomtatás
 

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Tavaly a Wall Street-i brókerek, bankárok átlagosan 138 ezer dollár, vagyis közel 40 millió forint bónuszt tehettek zsebre, ami 1 százalékkal több, mint amennyit 2015-ben kaptak. A tavalyi bónusz 890 százalékkal magasabb, mint amennyit 1985-ben kaptak, ezen az időtávon a Wall Street-i bónuszok hétszer akkorát nőttek, mint az amerikai minimálbérek, a bankárok csak bónuszok formájában 1,6-szor több pénzt vittek haza, mint amennyit az az egymillió munkavállaló, akit az Egyesült Államokban minimálbéren foglalkoztatnak.

A Wall Street-i bónuszokból fedezni lehetne az ország 3,1 millió éttermi felszolgálójának és pincérének minimálbéres fizetését, vagy annak a 3,2 millió embernek a bérét, akik a gyorséttermekben készítik elő vagy szolgálják fel az ételeket.

Egy washingtoni elemzőcég, az Institute for Policy Studies arra hívja fel a figyelmet, hogy a Wall Street-i fizetések, bónuszok meredek emelkedése hozzájárult a faji és a nemek közötti egyenlőtlenségek növekedéséhez. Az öt legnagyobb befektetési banknál a vezetők 84-87 százaléka fehérbőrű, a férfiak aránya 66-84 százalék, miközben a minimálbéren foglalkoztatottak kétharmada nő.

(MarketWatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium