Előfizetői tartalom

Elmaradt a nagy durranás - Felsültek az optimisták

Portfolio
Az utóbbi napokban igencsak felfokozott várakozások előzték meg az MSCI legutóbbi döntését, mely az egyes piacok besorolását érintette. A várakozásokkal ellentétben a kínai A-típusú részvények nem kerültek be a fejlődő piaci univerzumot leképező MSCI Emerging Markets indexbe, emellett Dél-Korea és Tajvan pedig nem került a fejlett piacok közé, sőt, ennek a későbbi lehetősége is igencsak lecsökkent. A hazai befektetőket főként az utóbbi miatt érdekelhette az index-szolgáltató döntése, az említett két ország fejlett piaccá történő minősítésekor ugyanis többek között a magyar piac MSCI EM indexbeli súlyának növekedése következhetett volna be a piaci spekulációk szerint.

Miről döntött az MSCI? A napokban hozta nyilvánosságra éves felülvizsgálatának eredményeit az MSCI, ami az egyes országok besorolására vonatkozott. A kínai piac kapcsán többen arra számítottak, hogy az A-típusú részvények (ez egyébként egy jelentős része a kínai részvénypiacnak) is bekerülnek majd az MSCI EM indexbe, ez azonban nem következett be, amit elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés