Előfizetői tartalom

Elszálltak az európai tőzsdék

Portfolio
Tegnap a Fed kamatdöntő ülése után Amerikában, majd ma a nyitást követően Európában is nagyot emelkedtek a tőzsdék. Fontosabb részletek Érkezett egy vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat: 2 hónapja nem volt olyan alacsony az Egyesült Államokban a munkakeresők száma, mint a múlt héten. A japán központi bank nem változtatott az irányadó ráta szintjén vannak azonban fontos változások, a monetáris politikai keretrendszerét átalakítják, a monetáris bázisra vonatkozó célt eltörlik, a hosszú hozamokra viszont a jegybank innentől célt határoz meg. Örülnek a befektetők a Fed döntésének: a várakozásoknak megfelelően szinten hagyta az alapkamatot a Fed a szerdai ülésén, a későbbi kamatemelés mértékét függően tovább fűtötték a várakozásokat, várhatóan decemberben emelnek a kamaton.

2016. szeptember 22. 17:10 Megosztás Bezárt a BÉT Már a nyitást követően jelentős emelkedéseket láthattunk csütörtökön a főbb európai részvénypiacokon, ez a jó hangulat a nap további részében csak fokozódott, míg végül a magyar piac zárásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés