Előfizetői tartalom

Emelkedéssel zárták a kamatdöntés napját az amerikai részvényindexek

Portfolio
Az európai mellett az amerikai részvényindexek is csekély emelkedést produkáltak szerdán kora estig, azaz kiváró hangulat volt a jellemző. A Fed aztán hozta a vártat, vagyis megtörtént a 25 bázispontos kamatemelés, ez azonban nem vette el a befektetők kedvét, az amerikai részvényindexek hirtelen emelkedni kezdtek, ennek eredményeként pedig az S&P 500 0,8%-os, a Nasdaq 0,7%-os, a Dow Jones pedig 0,5%-os emelkedéssel zárta a napot. A részvénypiaci erősödést feltehetően az segítette, hogy Janet Yellen jegybankelnök, illetve a döntéshozók frissített kamatvárakozásai kevésbé agresszív szigorítási ciklusra engednek következtetni, mint amitől sokan a mai ülést megelőzően tarthattak. Erre utal az is, hogy a Fed-kamatemelés ellenére a dollár több mint 1%-ot gyengült az euróval szemben.

2017. március 15. 21:13 Megosztás A részvényindexek emelkedtek, a dollár viszont esett Talán furcsának tűnhet, hogy a kamatemelés ténye ellenére az S&P 500 0,8%-ot, a Nasdaq 0,7%-ot, a Dow Jones pedig 0,5%-ot emelkedett a mai kereskedésben. Egy a CNBC-nek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés