26 400 forintos célár jött a Molra

2017. január 12. 10:23  english version   
nyomtatás
 
Jelentősen, 16 százalékkal növelte a Mol részvényeire adott célárát a Bank of America Merrill Lynch, mely így már 26 400 forint. Mivel az új célár 26 százalékkal magasabb az aktuális tőzsdei árfolyamnál, az elemzőház vételre javasolja a papírokat.

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • Jelentősen megemelte a Mol részvényekre adott célárát a BAML, mely így 26 400 forintra emelkedett
  • Az új célárfolyam 26 százalékkal haladja meg az aktuális tőzsdei árat, az ajánlás így vétel a részvényekre
  • A céláremelés mögött a részvényszám 4 százalék körüli csökkenése, valamint a 2017-2018-as időszakra vonatkozó értékeltségi szorzók emelkedése áll (9-9,5-szeres P/E ráta és 5-5,5-szörös EV/EBITDA)
  • Az idei évben az elemzők 10 százalékos forintgyengülést várnak a dollárral szemben, ami az EBITDA-t 13 százalékkal, az egy részvényre jutó eredményt (EPS) pedig 35 százalékkal növelheti meg
  • Az elemzők szerint a részvényeknél katalizátorként szolgálhat a régóta várt INA-kiszállás, az akár 9,4 százaléknyi saját részvény bevonás, a potenciális osztalékemelés, az alacsony eladósodottság, valamint a 2016-2018-ra várt kétszámjegyű szabad cash flow hozam
  • Ha a Mol piaci áron tud kiszállni az INA-ból, az részvényenként 5500 forintot jelenthet
  • A BAML új célárával a Molt követő elemzők között az optimisták közé tartozik, a medián elemzői célár jelenleg 20 765 forint
  • A Molt 8 elemző vételre, 3 tartásra, 1 pedig eladásra javasolja.

26 400 forintos célár jött a Molra

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium