Előfizetői tartalom

A kormánymegbízott tovább vizsgálná a Mátrai Erőművet

Portfolio
A Heves megyei kormánymegbízott várhatóan jövő héten tekinthet be a Mátrai Erőmű és az MVM között meglévő hosszú távú áramvásárlási szerződésbe. Horváth László (Fidesz) múlt héten úgy fogalmazott, hogy az erőműtársaság korábban az állam számára előnytelen áramértékesítési szerződést kötött, és ezáltal a társaság német tulajdonosai extraprofitra tesznek szert. A Mátrai Erőmű - amelynek kisebbségi tulajdonosa az állami MVM is - vezérigazgatója a felvetés kapcsán úgy fogalmazott, hogy a korábban kötött megállapodást az Európai Unió is megvizsgálta, és rendben találta. A termelt villamos energia 40 százalékát vásárolja meg a Magyar Villamos Művek, és minden évben a piaci árhoz igazodnak - számol be az MTI.

Horváth László kormánymegbízott, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken Egerben sajtótájékoztatón elmondta, hogy levélben szorgalmazta a Magyar Villamos Műveknél (MVM) a titkosított szerződés nyilvánosságra hozatalát, mert szerinte fontos, hogy kiderüljön, mekkora kedvezményeket kapott az erőmű és ki döntött erről. Hozzátette: az MVM megkezdte a betekintés előkészítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés