Előfizetői tartalom

A feje tetejére állítják az európai energiapiacot

Gayer Attila, CFA
Brutális változásokat hozhat az európai energiapiacokon az Európai Bizottság napokon belül megjelenő Téli Szabályozási Csomagja, mely az energiapiacok legnagyobb mértékű újraszabályozását célozza meg 2009 óta. Részben erről beszélgettünk Kovács Csabával, a KPMG partnerével és Dr. Ferenczi Kristóffal, a Kinstellar partnerével. A szakértők szerint a megújuló kapacitások mérete már olyan jelentős, hogy a megújuló forradalom már nem visszafordítható. Az energiatárolásban még nem értük el a piaci érettséget, a további fejlődést korlátozhatja, hogy nincs uniós szintű egységes szabályozás. A jövő energiapiacán új szereplők lesznek, lakóközösségek, társasházak, aggregátor cégek értékesíthetnek nagyobb mennyiségben áramot.

Az eddig jellemzően óvatos Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) is jelentősen megemelte a megújulók növekedésére vonatkozó várakozásait. Szerintetek melyek lehetnek azok a tényezők, amik a megújulók további növekedését támogathatják világszerte? Dr. Ferenczi Kristóf: Fontos fejlemény a globális energiapiacon, hogy bármennyire is szeretne Európa a megújuló alapú energiatermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés