Előfizetői tartalom

A horvátoknak fontos a sziszeki finomító

MTI
|
Portfolio
A horvát miniszterelnök tegnap a sziszeki finomítóban dolgozók szakszervezetének vezetőivel találkozott, hogy közösen találjanak megoldást a finomító termelésének újraindítására. Zoran Milanovic hangsúlyozta, a finomító nagyon is fontos Horvátország számára, a szakszervezeti vezetők pedig azzal érveltek, a sziszeki egység kis befektetéssel is jövedelmezően tudna működni. Az INA múlt héten közölte, hogy átmenetileg leállt a termelés a finomítóban, a zuhanó olajár mellett további hatékonyságjavító intézkedések váltak szükségessé.

A szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt a horvát elnök A szakszervezet vezetői attól tartanak, hogy a MOL be fogja zárni a finomítót, mondván ez a magyar olajcég üzletpolitikájának áldozata. A dolgozók érdekvédelmi szervezetének képviselői azt állítják, a sziszeki finomító kis befektetéssel is jövedelmezően tudna működni. Attól tartanak viszont, hogy az INA azért akarja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés