Előfizetői tartalom

Alig van földgáz a magyarországi tárolókban

MTI
|
Portfolio
Az összesen 4,3 milliárd köbméter kapacitású zsanai, hajdúszoboszlói, kardoskúti és pusztaedericsi tárolók feltöltöttségi szintje jelenleg 27,8 százalékos, azaz 1,2 milliárd köbméter betárolt gázt tartalmaznak, noha néhány hét múlva kezdődik a fűtési szezon - írja a Magyar Földgáztároló Zrt. adataira hivatkozva a szombati Magyar Nemzet. A lap emlékeztet arra, hogy az éves magyar földgáz fogyasztás 8-10 milliárd köbméter közötti,amelynek 70 százaléka télen fogy el, így a jelenlegi 1,2 milliárdos betárolt mennyiség ennek csak kb. az ötöde.

A lap szerint néhány héttel a fűtési idény kezdete előtt a feltöltöttségi szintnek már 40 százalékon kellene lennie, de a készletek csak lassan nőnek, naponta mindössze 0,3 százalékkal gyarapszik a töltöttség, pedig tavaly ilyenkor már 3,13 milliárd köbméter gáz volt a tárolókban. Magyarország teljes éves gázfogyasztása 8-10 milliárd köbméter, ennek mintegy 70 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés