Előfizetői tartalom

Amiről az olajhatalmak is csak álmodoznak

Portfolio
Már jelenleg is a Föld számos területén komoly vízhiány tapasztalható, amely helyzet a népességszám növekedésével és a globális hőmérséklet emelkedésével várhatóan tovább romlik majd. Az édesvíz szükségletek kielégítésre már most is hatalmas energiákat fordít az emberiség, világszerte közel 15 ezer üzemben állítanak elő édesvizet tengervízből, sorra épülnek a gátak és víztározók, és eljárások születnek a szennyvíz újrahasznosítására is.

A vízhasználat emelkedésének és klímaváltozáshoz köthető folyamatok hatására már jelenleg is számos helyen okoz gondot az édesvíz-szükségletek kielégítése, amelyet a jövőben bizonyosan tovább nehezít majd a népességszám növekedése és a globális felmelegedés. A magyar lakosság számára többnyire ismeretlenek a komoly szárazságból fakadó vízhiánnyal kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés