Előfizetői tartalom

Az energiaügyi biztos jelenlétében átadták a magyar-román interkonnektort (2.)

Portfolio
A mai napon nem sokkal ezelőtt hivatalosan is átadták a magyar és román nagynyomású vezetékrendszereket összekötő interkonnektort. Az átadáson a két ország miniszterelnöke mellett részt vett Günther Oettinger uniós energiaügyi biztos is. Orbán Viktor bejelentette, hogy a magyar EU-elnökség alatt uniós energiacsúcsot rendeznek majd, várhatóan februárban.

A Szeged-Arad vezeték július végén készült el teljes egészében, innentől kezdve a vezeték tesztüzemére került sor. A vezeték uniós források felhasználása mellett a román Transgaz és a magyar MOL-leány FGSZ közös beruházásban valósult meg. Az Arad-Szeged vezetéken kezdetben Magyarországról történnek majd szállítások Románia irányába, de a vezeték könnyen kétirányúvá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés