Előfizetői tartalom

Bivalyerős a TVK - Felrobbant a profit

Portfolio
Az olajárak összeomlása valósággal az egekbe repítette a TVK-t, a negyedik negyedév a korábbiaknál is jóval izmosabb lett, a társaság soha nem látott mértékű, 20 milliárd forint feletti EBITDA-t termelt az időszak során. A készpénztermelés is bivalyerős volt, aminek köszönhetően a nettó hitelállomány jelentősen visszaesett. Ebből a sztoriból azonban a kisbefektetők már nem részesednek, a MOL ugyanis vételi ajánlatot tett a közkézen forgó részvényekre, a törvényileg meghatározott minimum áron, a 2013-as évi egy részvényre jutó saját tőke értékén. Bár auditált számok még nincsenek, a negyedéves jelentés mérlegében szereplő saját tőke érték az előbbinél mintegy 20 százalékkal magasabb.

Felrobbant a TVK profitjaA TVK-nál továbbra sincsenek elemzői várakozások, így ezekhez nem hasonlítható a tavalyi negyedik negyedévben elért teljesítmény. A TVK a korábbi negyedévek erős operatív teljesítményét követően az év utolsó három hónapjában valósággal megtáltosodott, a negyedéves EBITDA 21 milliárd forint felett alakult, amire még soha nem volt példa a vállalatnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés