Előfizetői tartalom

Bizakodtak a spekulánsok - Drágult a fekete arany

Portfolio
Jelentősen nőtt a féléves mélypontról a nyersanyagok iránt támasztott spekulatív kereslet a múlt hét keddel záruló héten a CFTC adatai szerint. A legfontosabb nyersanyagok árfolyamai emelkedni tudtak a pozitív piaci hangulatban, a Dow Jones UBS árupiaci index 1,4 százalékkal zárt magasabban. Az optimista befektetői hangulat kialakulásában szerepet játszottak az elemzők által vártnál erősebb amerikai és kínai makroadatok. Ennek hatására drágult több mint 3 százalékkal a WTI típusú nyersolaj is.

Összességében pozitívan tekintettek a nyersanyagárfolyamok alakulására a spekulánsok a CFTC legfrissebb adatai szerint, a múlt hét keddel záruló egyhetes időszak végére nőtt az árupiaci spekulatív kereslet. Ezzel párhuzamosan az irányadó Dow Jones UBS árupiaci index is jól teljesített, 1,4 százalékos emelkedést produkálva. Az alapvetően derűs piaci hangulatot több, jórészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés