Előfizetői tartalom

Bréking! Bukik Putyin gigaprojektje

Portfolio
Oroszország nem tudja folytatni a Déli Áramlat megépítését - jelentette ki Vlagyimir Putyin törökországi látogatásán. Az orosz elnök az akadályoztató körülmények között említette a bulgáriai helyzetet és azt is mondta, hogy Oroszország lemond a projektről, ha az Európai Unió ellenzi. A Gazprom vezére Putyin bejelentését követően világossá tette: a projektet lezárták, vége. Az orosz elnök bejelentése meglepetésnek számít annak fényében, hogy az orosz fél az elmúlt hetekben és hónapokban mennyire erőteljesen kiállt a projekt megvalósítása mellett. Igaz, voltak arra utaló jelek, hogy a projekt nehezen fog beindulni. Elképzelhető, hogy az orosz gazdaságra nehezedő egyre nagyobb nyomás váltotta ki Putyin döntését. A hír Magyarország szempontjából sem mellékes, hiszen hazánk támogatja a gázvezeték megépítését.

Hamarosan részletes elemzéssel jelentkezünk a témában! Ez Putyin nagy bejelentése Oroszország a jelenlegi körülmények között nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását - fogalmazott Tayyip Erdogan török elnökkel közösen tartott ankarai sajtótájékoztatóján az orosz elnök. Ha Európa nem akarja a Déli Áramlatot véghezvinni, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés