Előfizetői tartalom

Csodafegyvert fejlesztett Amerika?

Portfolio
Amerika az elmúlt években átformálta a világ energiaellátásáról alkotott korábbi képet azzal, hogy nem konvencionális gázkészleteit gazdaságosan kitermelhetővé tette. A palagáz-forradalom folyományaként már Amerika újraiparosításáról szólnak hírek, számos nemzetközi cég számol azzal, hogy energiaintenzív gyártókapacitásait az Egyesült Államokba helyezi. De mit csinál eközben a világ többi része?

Az amerikai palagáz-forradalom nem csak Amerika, hanem szinte az egész világ energiapiacát felforgatta az elmúlt években. A korábban kibányászhatatlannak hitt ásványkincsek az új bányászati technológiáknak köszönhetően nagy mennyiségben váltak hozzáférhetővé, jelentősen átformálva ezzel a világ egyik meghatározó gazdaságának energiagazdálkodással kapcsolatos jövőképét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés