Előfizetői tartalom

Csúcsközelben várja az olaj 2018-at

MTI
|
Portfolio
A keddi rekorddöntést követően továbbra is közel két és fél éves csúcson alakulnak az olajárak szerdán. Az Egyesült Államok energiainformációs hivatalának (EIA) adatai szerint a globális túlkínálat 2016-ban elkezdett egyensúlyba kerülni, 2017-ben pedig már enyhe deficit mutatkozott a kínálati oldalon. A kilátások 2018-ra is a kínálat kismértékű hiányáról szólnak, az EIA szerint az első negyedben ennek mértéke napi 180 ezer hordó körül alakulhat, ezt azonban éppen a tengerentúli palaolaj-iparág teljesen keresztülhúzhatja.

Az energiahordozó ára kedden azt követően emelkedett 2015 júniusa óta nem látott szintre, hogy Líbiában felrobbant egy olajvezeték. Az ország állami olajtársasága szerint a baleset hatására akár napi 100 ezer hordóval is visszaeshet a kínálat. Nagyrészt a hír hatására a WTI nyersolaj hordónkénti ára 2,5 százalékkal 60 dollár fölé emelkedett kedden, szerda délelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés