FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Duplán bebiztosította magát a kormány a haladással szemben

Portfolio
Erősen abba az irányba tart a magyar szabályozás, hogy teljesen ellehetetlenítse az új szélerőmű beruházásokat. Az előírások alapján lényegében ma nincs Magyarországon megfelelő hely szélerőmű telepítésre, de még ha találnánk is ilyet, a technológiai megkötések miatt a forgalomban lévő megoldások nagy része a szabályozásnak nem felel meg. Tény, hogy a szélenergia komoly ingadozásokat képes okozni a hektikus termelés miatt, aminek kezelése még olyan országoknak is sok esetben problémát okoz, mint Németország.

A kormány kinyírja a szélerőműveketMagyarországon 2011 óta nem épült szélerőmű, az új kapacitások létesítése tenderekhez van kötve. A szélerőművek engedélyezésének szabályozásához új kiegészítő rendeletek érkeztek legutóbb, az új speciális szabályok miatt pedig a jövőben az alábbi feltételek teljesítése mellett lehet szélerőműveket telepíteni: Egy szélturbina...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés