Előfizetői tartalom

ENKSZ: több 10 millárdos veszteség sem kizárt

Figyelő
|
Portfolio
Az állami közműholdingnál akár több tíz milliárd forintnyi veszteség is keletkezhet a Figyelő kalkuláció szerint. Jelenleg pontos számot nem lehet biztosra mondani, mivel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) még az állami cég első vállalata, a Főgáz többszöri kérésre sem adta be üzleti tervét. Erre pedig igencsak nagy szükség lenne ahhoz a vállaláshoz, amelynek értelmében jövőre átveszi konkurenseitől fogyasztóit az állami vállalat.

A négy gázszolgáltató társaság (az E.ON, a Tigáz, a GDF és a Főgáz) az egyetemes szolgáltatáson 2012 és 2014 között átlagosan évi 26,6 milliárd forintnyi veszteséggel zárt. A tendencia tavalyra mérséklődött, hiszen "csak" 20 milliárd forintnyi veszteséget könyveltek el. A jelenlegi tendencia azt mutatja, hogy a gázszolgáltatók többet fizetnek a gázért, mint amennyiért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés