FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

És akkor a kormány hirtelen belecsapott az orosz atombizniszbe (TOP 10 sztori - 7.)

Portfolio
Erősen kezdte 2014-et az éppen újraválasztására készülő Orbán-kormány, január 14-én a kabinet Moszkvában megállapodást kötött két új atomreaktor felépítéséről Oroszországgal, ami várhatóan az évszázad legnagyobb beruházása lesz hazánkban. A projekt teljes költségvetése kb. 12,5 milliárd euró, hozzávetőlegesen 3900 milliárd forint. Az arányok érzékeltetése céljából: Magyarország 2013-as GDP-je folyó áron 29 ezer milliárd forint volt. Az év.... Az évszázad egyik legnagyobb sztorija Paks II.!

Január 14-én moszkvai útján a magyar kormány még az orosz sajtót is meglepte, amikor Orbán Viktor orosz partnerével, Vlagyimir Putyinnal bejelentette, hogy hazánk Oroszországot bízza meg a Paksi Atomerőmű bővítésével, illetve kapacitás-fenntartásával. A kormány két megállapodást kötött Moszkvával, egyrészt megújította a korábbi nukleáris együttműködési szerződést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés