Előfizetői tartalom

Éveken át trükköztek a gázárakkal az oroszok?

Portfolio
Piaci erőfölénnyel való visszaéléssel vádolják Európában a Gazpromot, a több éve tartó vita után most megállapodás születhet. Ehhez kapcsolódóan vizsgálta meg a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) az orosz cég árazási gyakorlatait, piaci magatartását, illetve azt, hogy az átalakuló európai gázpiac hogyan változtathatja meg az orosz állami vállalat stratégiáját az egyes piacokon.

Támadják Európában a GazpromotTöbb éve tartó vizsgálatok és huzavona után a hónap végén megállapodhat a Gazprom az európai versenyjogi hatóságokkal az európai versenypiacot feltételezhetően torzító árazási gyakorlatot érintő kérdések rendezéséről. Ha sikerül az álláspontokat összehangolni, a Gazprom dollármilliárdos büntetéseket úszhat meg, cserébe azért, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés