Előfizetői tartalom

Fejtetőre áll a világ: akár 50 dollárral is eshet az olaj ára

Portfolio
Meglepő olajár-előrejelzést adott ki a PwC a legújabb, az olajpalában rejlő gazdasági lehetőségeket tárgyaló tanulmányában. A tanácsadócég jelentősen nagyobb hatást vár a nem konvencionális olajtermeléstől, mint a vezető nemzeti és nemzetközi energiaügynökségek, és ebből fakadóan 33-50 dollár közötti hordónkénti (reál) áresésre számít a 2035-ig tartó időtávon. Az alacsonyabb olajár pedig GDP-ben is mérhetővé válik, hívják fel a figyelmet a tanulmány készítői.

A PricewaterhouseCoopers az elemzésében felhívja a figyelmet, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt években hihetetlen ütemben növekedett a palaolaj-termelés, aminek következtében a 2004-es napi 111 ezer hordós kitermelési szint 2011-re már 553 ezer hordósra emelkedett. Az éves átlagos 26%-os növekedési ütemnek köszönhetően az USA-ban az elmúlt években folyamatos csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés