Előfizetői tartalom

Jelentősen drágulhat a Déli Áramlat

MTI
A majd Magyarországon is áthaladó Déli Áramlat összköltsége az eredeti árhoz képest 47 százalékkal nőhet, elsősorban az Oroszország ellen hozott legújabb amerikai szankciók miatt, így szakértők szerint a gázszállítás az új vezetéken lényegesen többe kerül majd, mint Ukrajnán át exportálni Európába - írta a gazeta.ru orosz hírportál.

Alekszandr Ivannyikov, a Gazprom orosz gázipari cég pénzügyi és gazdasági osztályvezetőjének első helyettese egy Szentpéterváron zajló nemzetközi gázfórumon azt mondta, hogy az összköltség az eredeti 16 milliárd euróról 7,5 milliárd euróval 23,5 milliárd euróra emelkedhet. Az illetékes elmondása szerint a vezeték tengeri szakaszának a bekerülési költsége 10 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés