Előfizetői tartalom

Jövőálló munkahelyekkel szabadulna Németország a széntől

Portfolio
Nem elsősorban a klímavédelmi megfontolásokra, hanem az erősen szénfüggő németországi régiók gazdasági átstrukturálására, például a foglalkoztatottsági kérdésekre fog összpontosítani Németország kormányzati szénbizottsága akkor, amikor a fosszilis energiahordozó német energiamixből való kivezetésének forgatókönyvét kidolgozza. Az új bizottságot várhatóan június 6-án, szerdán jelölik majd ki, azt követően, hogy korábban három alkalommal már elhalasztotta a lépést. A német energiaátmenet eddigi tapasztalatairól első kézből tájékozódhatnak a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői Christian Redltől, az Agora Energiewende szakértőjétől.

Az Euractiv által ismertetett kétoldalas dokumentum szerint a bizottság hat kiemelt területet jelölt ki a cselekvésre; ezek alapján a testület elsőként "új, jövőálló munkahelyek" létrehozásának lehetőségeit vizsgálná az érintett régiókban a szövetségi kormány, a tartományok, a helyi hatóságok és a gazdasági szereplők együttműködésével. A szövetségi kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés