Előfizetői tartalom

Közel 20 év után hagyja el a tőzsdét a TVK

Portfolio
Ma lehet utoljára kereskedni a TVK részvényeivel a budapesti tőzsdén, a társaság közel 20 éves tőzsdei jelenléte szakad meg ezzel. A részvények távozásának oka, hogy a nagytulajdonos, a MOL vételi ajánlatot tett még idén januárban az általa nem birtokolt részvényekre. Az Egis után a TVK kivezetésével is egy jó fundamentális sztori távozik a tőzsdéről. Ezt sok kisbefektető bánhatja, főleg azok, akik régóta tartották a TVK-t, hogy a javuló iparági folyamatok hatásaiból részesedjenek. A TVK tavalyi éve brutálisan erős volt, miután az olajár összeomlásával a marginjai szépen kitágultak.

Közel 20 év a tőzsdénA TVK részvényei meglehetősen hosszú tőzsdei múlttal rendelkeznek, a papírokat 1996 augusztusában vezették be a budapesti tőzsdére, így csaknem 20 éve forognak nyilvános piacon. A TVK részvényeinek árfolyama ezen időszak alatt összességében jelentős, 270 százalékos emelkedést mutatott a tegnapi záróárat alapul véve. Az út persze nem volt zökkenőmentes....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés