Előfizetői tartalom

Lábon lőheti magát Amerika az autógyártók ajándékával

Portfolio
Túlságosan szigorúak az Egyesült Államokban a személyautók és kisteherjárművek részére a következő évekre előirányzott üzemanyag-hatékonyság javítási standardok az USA környezetvédelmi hivatala (EPA) szerint, ezért felülvizsgálják a célokat és várhatóan érdemben lazítanak rajtuk. A tengerentúli autóipari lobbi által súgott lépés egyik fő célja az iparág pozícióinak megerősítése, és az rövid távon valóban tehermentesíti a szektort, de nagyobb kitekintésben már nem ilyen pozitív a kép.

Lábon lőheti magát Amerika az autógyártók ajándékával. A jelenlegi standardok értelmében a tengerentúli autógyártóknak a következő években radikálisan növelniük kellene a modelljeik által egységnyi üzemanyag mennyiséggel megtehető távolságot. A szabályozás két részre bontja a 2025-ig terjedő időszakot. Az első, 2017-2021-es szakaszban 40,3/41 mérföld/gallon átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés